Over mij

Ik ben Mary Kok-Swinkels en ik woon in Elst, Overbetuwe. Ik ben gelukkig getrouwd en heb vier kinderen: drie dochters (geboren in 2003, 2005 en 2010) en een zoon (geboren in 2008).

Van kind af aan wist ik dat ik met baby’s wilde gaan werken. In 1996 heb ik de HBO-V afgerond en in 1997 ben ik afgestudeerd als kinderverpleegkundige. Sindsdien ben ik werkzaam geweest op diverse kinderafdelingen in het RadboudUMC, waarvan lange tijd op de zuigelingenunit van afdeling Algemeen Kindergeneeskunde. Ik heb daar veel zuigelingen verzorgd met aangeboren aandoeningen maar ook bijvoorbeeld ouderinstructie gegeven aan ouders van kinderen met een tracheacanule. Een aantal jaren was ik tevens aandachtsvelder en later seniorverpleegkundige kwaliteitszorg. In 2007-2008 heb ik gewerkt op de afdeling Neonatologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en in 2010-2011 binnen de KinderThuisZorg. Vanaf 2011 werk ik weer binnen het RadboudUMC Amalia Kinderziekenhuis, met kinderen van 0 tot 18 jaar.

Eind 2016 merkte ik dat ik de zuigelingenzorg miste. De directe zorg voor baby’s, maar ook de begeleiding en coaching van ouders hierin. Ik wilde weer meer gaan werken vanuit mijn passie en heb in 2017 besloten om vanuit een eigen praktijk baby’s en hun ouders een gelukkige start te gaan bieden.

In oktober 2017 heb ik de cursus Docent Shantala babymassage afgerond en in april 2018 de Opleiding tot Verpleegkundig Babyconsulent.

Om meer in de zuigelingenzorg te werken, heb ik daarna tijdelijk als oproepkracht op de Medium Care Neonatologie van het Rijnstate gewerkt. Vanaf 2019 word ik via Allerzorg Kindzorg regelmatig ingezet als kinderverpleegkundige aan huis en heb ik een samenwerkingsovereenkomst met Raadthuys GGZ waarbij ik als verpleegkundig babyconsulent ouders met een psychische belasting begeleid. Via mijn eigen praktijk Gelukkige Start bied ik zorg op maat aan.

De opleiding tot draagconsulent stond al snel op mijn verlanglijstje en met veel plezier heb ik deze in mei 2019 afgerond. Het is een mooie aanvulling in mijn begeleiding aan ouders.

Ik ben sinds 2018 actief lid binnen de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland (VVBCN) en vanaf 1 januari 2020 zet ik mij als algemeen bestuurslid in voor meer naamsbekendheid en samenwerking met andere zorgpartners binnen het landelijk actieprogramma Kansrijke Start om de zorg voor kinderen in hun eerste 1000 dagen te verbeteren.   

Ik wens ieder kind en iedere ouder met zijn/haar kind een gelukkige toekomst. Een Gelukkige Start draagt bij aan een gelukkige toekomst!