Verpleegkundige baby- en ouderbegeleiding

Natuurlijk wil je graag een gelukkige start met je baby. Toch kan de roze (of blauwe) wolk die je voor ogen had veel donkerder zijn dan je had gehoopt. Je baby heeft bijvoorbeeld problemen met voeding of slapen, is onrustig of huilt veel. Op dat moment kan hulp van een verpleegkundig babyconsulent uitkomst bieden. Samen met jou kijk ik naar de hulpvraag en vervolgens bied ik begeleiding op maat voor jou en je baby.

Zorg op maat

Als verpleegkundig babyconsulent begeleid ik ouders en/of verzorgers bij een hulpvraag in de tijd dat hun kindje tussen de 0 en 18 maanden oud is. Door deskundig advies en hulp op maat kan ik jullie gezin helpen een gelukkige start te hebben samen met jullie baby.

Op onder andere de volgende vragen kun je van mij antwoord verwachten:

  • Laten huilen of niet? (hét vraagstuk van heel veel ouders!)
  • Kan mijn baby honger hebben?
  • Waarom wil mijn baby niet slapen?
  • Wat kan ik doen aan darmkrampjes?
  • Welke voeding heeft mijn kind nodig?
  • Hoe zorg ik dat mijn baby goed gehecht raakt?
  • Hoe kan ik mijn kind het beste dragen, baden en verzorgen?
  • Hoe krijgen wij een fijn ritme samen?
  • Hoe behoud ik energie om voor mijn kind(eren) te zorgen en mezelf ook goed te voelen?

Ik kan jullie informatie geven over en hulp bieden bij onrust en huilen, darmkrampjes, slapen en dagritme, hechting en basisvertrouwen, draag(doek)technieken, inbakeren, borstvoeding, kolven en/of flesvoeding, babymassage en Dunstan babytaal.

Een van de mooie dingen in het leven is dat er vele mogelijkheden zijn om een doel te bereiken. Maar dat maakt het soms ook lastig. Je wil het zo graag goed doen als ouders, maar soms kun je zo twijfelen wat nu de beste manier is. Welke manier bij jullie en bij jullie kindje het beste past, dat bepalen jullie zelf. Jullie hebben als ouders de regie. Ik loop een stukje met jullie op, om jullie tips te geven en jullie zelfvertrouwen te ondersteunen.

Ik geef begeleiding via persoonlijk contact (huisbezoek of op verzoek bij mij thuis), e-mail en WhatsApp. De duur van het contact is afhankelijk van de hulpvraag. Voor alle vragen, eenvoudig of complex, kun je bij mij terecht. Ik ben goed bereikbaar en reageer snel.

Werkwijze

Allereerst vraag ik jullie om een vragenformulier in te vullen. Hierdoor krijg ik al goed inzicht in jullie situatie zodat ik samen met jullie tijdens het huisbezoek direct aan de slag kan. Een afspraak kan ook ’s avonds of in het weekend. Bij jonge baby’s kijk ik graag mee met een voedingsmoment.

Ik maak samen met jullie een plan van aanpak. Dit plan bevat inzichten, achtergrondinformatie en veel praktische tips specifiek gericht op jullie baby, jullie gezin en situatie. In mijn informatie en adviezen houd ik altijd rekening met jullie visie, leefstijl en wensen. De weken erna hebben we intensief contact en begeleid ik jullie stap voor stap naar een situatie waarin jullie je vertrouwd voelen met de zorg voor jullie kindje en jullie als gezin in balans zijn. Omdat ik persoonlijk contact heel belangrijk vind, plan ik graag een tweede huisbezoek in voor een tussen- of eindevaluatie.

Mijn begeleiding is een aanvulling op de zorg van consultatiebureau, huisarts en/of kinderarts, geen vervanging. Als ouders willen neem ik contact op met andere zorgverleners, maar nooit zonder hun toestemming.

deBabyconsulent®

Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland (VVBCN). Deze vereniging is in juni 2015 opgericht. Alleen aangesloten babyconsulenten mogen het keurmerk deBabyconsulent® voeren. Ouders die een babyconsulent raadplegen zijn op deze manier gewaarborgd van kwaliteit van zorg.